Zenei világnap október 1-én

 2011.09.27. 00:32

Korántsem jelent problémátlan életet úgy egyengetni fiatalok üdvösségét, hogy közben a tehetségüket is gondozzuk: egyszerre figyelmeztetni őket, hogy valami ott csillog bennük, amivel a világot is gazdagítaniuk kell, de amitől el sem bízhatják magukat. Ugyanakkor a klasszikus kultúráért rajongó ifjak olyan generációs hidakat tudnak építeni a művészetben, amelynek aztán emberi vonalon is könnyebbé teszik az együttélést és a bölcsesség megosztását.

A Keresztény Kulturális Akadémián (www.kkakademia.hu) jeles művészekkel szervezünk műsorokat. Az egyik nemzetközi tekintélyű operaénekesnő faggatott a másik koncertjéről, amelyen nem tudott jelen lenni, neki így értékeltem: "Nézd, a hangotok már nem olyan csillogó, mint harmincévesen, de a művészetetek mostanra érett a legizgalmasabb szintre".

Valahogy ehhez tudnám hasonlítani a még félig csiszolatlan fiatalok produkcióit is: ha a kölyökmackók esetlen bája párosul a sasfiókák magasra törő szárnypróbálgatásával, az valami egészen varázslatos nekünk, akik annyit kesergünk egy felnövekvő nemzedék igénytelensége, felszínessége miatt. Itt pedig most az ígéretek fogalmazódnak meg: lesz a nemzetnek új művészi, kulturális gerince, nem maradnak parlagon szellemi hagyatékunk kincsei. Na és ez az utánpótlás közülünk, keresztényektől is kibontakozik-e?

OKTÓBER 1-ÉN, A ZENE VILÁGNAPJÁN, ESTE 3/4 8-TÓL, A KASSAI TÉRI KATOLIKUS KÖZÖSSÉGI HÁZBAN lehetünk tanúi egy színes, igényes friss tehetségektől megszólaló műsornak - a musicaltől a népzenén és operetten át egészen az operáig - sok meglepetéssel (reméljük, mind kellemes lesz). Na és a házigazda? Hát az csak én leszek, kissé alkonyuló korban, de azért kiteszek magamért, mert nagyon lelkesít a program. A belépés önkéntes adományokkal történik, melyekkel az ifjú tehetségek tanulmányait támogatjuk.

süti beállítások módosítása