A Keresztény Kulturális Akadémia irodalmi pályázatot hirdet 2011. őszén:

 

1.      Olyan irodalmi tehetségek felkutatását és nyilvánosság előtti megjelentetését vállaljuk, akik a kereszténység szellemiség mellett elkötelezetten, a magyar irodalmi örökség gyarapításáért alkotnak. Korhoz, nemhez, végzettséghez és foglalkozáshoz kötött feltétel nincs.

2.      A pályázatra jelentkezhetnek olyan alkotók is, akik munkáikkal még nem szerepeltek a nyilvánosság előtt, és olyanok is, akiknek írásai másutt, akár nyomtatott, akár internetes formában már megjelentek.

3.      Nem feltétlenül csak vallási témájú irodalmat gyűjtünk, a megjelenő kötetben bármilyen, a kereszténységgel összeegyeztethető vers vagy próza megjelenhet, a természetről, a társadalomról, a szerelemről, az ifjúság, az idősek, a családok életéről, az Isten-keresésről, vagy egyéb, az alkotók által fontosnak ítélt témákról.

4.      Pályázati díj nincs, mert a kötet csak megfelelő számú pályázó esetén jelenik meg. Ezért jó lenne mind szélesebb körben bátorítani az irodalmi lelkesedéssel rendelkezőket a részvételre. A könyv ára terjedelmétől függően alakul, a benne szereplők bizonyos példányszám rendelése esetén 50%-os áron vehetik meg. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy-egy szerzőnek 10-15.000,- Ft kereskedelmi ár feletti rendelés esetén ennek csak felét kell kifizetni. Ha sok pályázó lesz, ez a megjelölt összeg lényegesen kisebb is lehet. Nagyobb példányszám rendelése esetén viszont (korábbi pályázatunk során voltak, akik 50-70 példányt is rendeltek) kérjük ezt a pályázat leadásakor bejelenteni, hogy mi magunk is eszerint módosítsuk a kiadást. Előre tehát semmit nem kell fizetni, csak majd  a könyv átvételekor.

5.      Pályázatunk célja nem gazdasági jellegű, sokkal inkább tehetségek felkutatása, lelkesítése és ismertté tétele.

6.      A kötetbe minden alapvetően elfogadható színvonalú pályázó bekerül, de a legjobb írásokhoz legjelesebb íróinkat (Jókai Anna, Döbrentei Kornél, stb.) kérjük fel ajánlásra, hogy így még nyomatékosabban felhívjuk rájuk a figyelmet.

7.      A pályázati anyagban szerepeljen rövid életrajz, többféle elérhetőség (postai cím, telefon, e-mail), a pályázati mű pedig rövid műfajú (terjedelmi megkötés nélkül) írás legyen, mint pl. vers, novella, publicisztika, stb. Minden írást szerkeszthető Word-formátumban küldjünk el csatolással. Esetleges nagyobb módosításoknál a szerző véleményét természetesen kikérjük. Az életrajzhoz fényképet is csatolhatunk, amely fekete-fehér, nagyjából 4x4 cm-es formában jeleni majd meg a rövid ismertetés mellett.

8.      Leadási határidő: szeptember 20-a, várható megjelenés november vége, esetleg a karácsonyi torlódások miatt december eleje.

9.      Lelkes, ihletett alkotást, és nagyra ívelő irodalmi pályát kívánunk, szeretettel:

 

                                                                                              A KKA Operatív Bizottsága

A pályázatok leadásának címe: sajatkonyvem@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása