3. ádventi vasárnap

 2010.12.12. 00:47


„A szegényeknek hirdetik az evangéliumot”, azaz az örömhírt. Ezt az üzenetet küldi válaszul Jézus a raboskodó Keresztelőnek, amikor János bizonyosságot keres a Megváltó elérkezésére. Kérdezzük meg magunktól:

1.     Miben vagyok szegény, amiben bevallom, hogy igazán rászorulok Jézus örömhírére?

2.     Elfogadom-e az Evangéliumot az egyház tanítása által és igyekszem-e mindenben szerinte formálni az életemet?

3.     Hogyan sikerült az önmegtagadás Ádvent második hetében?

Mivel bántottam meg Istent az elmúlt héten?

 

A próféta ígérete szerint a Megváltó a bűntől való szabadulást hozza el, ezzel együtt orvosolja sebeinket, különösen a reménytelenséget, kilátástalanságot. Az apostol pedig arra tanít, hogy a várakozásban a szeretet jele a türelem. Isten ezáltal adja meg nekünk a lelki érettséget.

 

Mezei Attila: Távlatok - részlet

Nem az az öröm, ha megnevettetsz,

Ha felszítod ösztönöm újabb lángok felé,

Hanem ha jövőmbe nem várt fényt eresztesz,

S így biztatsz futni a valóság elé.

 

ÁLDOZÁS UTÁN

„Vigyázz, nehogy te légy a vagyonodé, s ne a vagyonod a tiéd! Vigyázz, hogy ő szolgáljon neked, és ne te őnéki! Mert … több az olyan ember, akit a kincsei birtokolnak, mint aki a kincseit birtokolja. Több a “vagyon embere”, mint az olyan, aki vagyonnal rendelkezik. A kapzsiság és a lélek sivársága teszi az urat szolgálóvá.” Petrarca

 

Uram, segíts, hogy ne uralkodjon felettem sem az idő szűkössége, sem az elsajátítandó tudás és az ebből származó eredmény, se a kötelesség, se a pénz, se a teljesítmény mámora, egyedül Te légy számomra a minden mindenben. Legyek résen rejtett, diszkréten küldött öröm-üzeneteid-re, lelkesedjek és legyek hálás értük.

Segíts Jézus, hogy én magam is tudatosan törekedjek rá, hogy szavaim, gesztusaim mások számára a Te öröm-üzeneteidet közvetítsék ezen a héten. Ámen. 

 

 

süti beállítások módosítása