Egy kissé lecsökkent az olvasottságom a szabadság alatt, a ministráns testvérpár nyaraltatása nyilván szűk körű érdeklődést váltott ki.

Eljött az ideje, hogy egy kicsit foglalkozzak a hazai hírekkel is.

Annak idején megdöbbenve hallottuk, hogy a perec-trojkás Gorbacsov áthelyezte a szovjet pszichiátriai intézeteket az egészségügyi miniszter hatáskörébe. Miért, hát addig hol voltak? Addig a belügyminiszter felügyelte és irányította ezeket az intézményeket, vagyis aki másként gondolkodott, azt egyszerűen betegnek lehetett nyilvánítani és a Szabcsin hallgattuk a kínzási beszámolókat.

Ugyaanilyen megdöbbenéssel fogadtam most az otthoni hírt, hogy Jankovics Marcell lett a Nemzeti Kulturális Alap új elnöke. Senki ne értsen félre, komoly tisztelője vagyok a tudós filmrendezőnek. Csak azért mégis kíváncsi voltam, hogy éppen ez a kormány kinek a helyére nevezte ki őt? Szóval eddig ki állt a nemzeti kultúra finanszírozása mögött?

A mmegfejtés: Harsányi László (az meg kicsoda?) - a Budapesti Holokauszt Emlékközpont igazgatója. No comment... Sok erőt és lelkesedést kívánunk Jankovics tanár úrnak!

Arról, hogy a szocialisták milyen kommunikációval bombázzák az 1947-es kékcédulás választók leszármazottait:

A szöveg kissé rosszul olvasható:

- Ne de ex-miniszterelnök úr?!

- Ne kriminalizáljuk a helyzetet, kérem!

süti beállítások módosítása