Ugyan minek örüljünk?

Telefonos villámintejrú Pajor András atyával

 

Két napig hiába keresem, külföldön van, mire elérem, már hittanórát tart. Nem könnyű becsúszni András atya időpontjai közé, pedig nagyon érdekel a május 25-ei program.

 

Atyám, korábban úgy volt, hogy az Erzsébetligeti Színházban tartják a gálát.

Igen, de egy kissé bizonytalanná vált a közönségszervezés, mivel senki nem állt mellénk, így döntöttünk törzshelyünk, a kassai téri Közösségi Házunk mellett.

Hogyhogy senki? Kit vártak?

A kormányzattól vártunk segítséget, mivel értük, az ő győzelmük ünneplésének jegyében történik mindez.

Most, ha nem álltak Önök mellé, mit ünnepelnek? Az ország tele van csalódott emberekkel, akik nem ezt várták. Ne haragudjon, de Ön is csak araszolgat az Akadémiával, pedig valóban a legjelesebb művészek sorakoznak fel előadásikon, és … semmi.

Ez így igaz, de nem a feladás a válasz. Ezek a csalódások reálisak, amikor azonban visszagondolunk arra, hogy évekkel ezelőtt milyen lelki alagútban éltünk a kiszipolyozók és magyargyűlölők cinikus uralma alatt, akkor ahhoz képest ez mégiscsak egy reményteli időszak. Kérem, ne jöjjön maga is azzal, hogy nem érdemes örülni…

Én nem…

…de igen, aki ilyesfélét gajdol, az vagy radikális, vagy liberális, a kettő mostanában szinte egybefolyik. Nem hallgatunk az elégedetlenségeinkről sem, de ennél mégiscsak nagyobb az öröm, hogy megszabadultunk – legalábbis társadalmi téren – a sötétség hatalmától.

Kik örülnek Önnel?

Akik azt mondják, ez így valóban kevés, hát hozzáteszem a magamét: Faragó Laura, Kubik Anna, Oberfrank Pál, Dévai Nagy Kamilla, Petrás Mária, a fiatal Magyar Barokk Zenei Egyesület, Hegedűs Valér, Haeffler András és a remélem népes közönség.

Mivel telik a Keresztény Kulturális Akadémia nyara?

Lehet, hogy egy kis országjárással, de mindenképpen szeretnénk megjelentetni az évértékelő előadást nyomtatásban.

Köszönöm, és ha megengedi mi is jelen leszünk az örömgálán.

Szeretettel látjuk Önöket.

 

A Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország ünnepi műsor tehát május 25-én, este 7 órakor kezdődik a Kassai téri Katolikus Közösségi Házban.

 

Hiteleshely – 2011. május

 

süti beállítások módosítása