Médiaügy

 2011.01.15. 17:01

Nyugatról jött, ott élő barátoktól kérdezem: valóban ekkora fölhördülést okoz a magyar médiatörvény? A válasz: csudát, senki nem foglalkozik vele, ezt csak itthon szítják, s akik az EU-ban erről megszólalnak, azokat is itthonról ösztönzik.

Tüntetés

Nézz végig a médiatörvény elleni tüntetőkön (nem fog túl sokáig tartani, nevetséges két választás után azt mondani, hogy sokan vannak), és azonnal meg fogod érteni, hogy kik ők, honnan fúj a szél, van-e valami meglepetés az egészben? A nép, az olvasók jogai ellen tüntetnek, annak érdekében, hogy a tömeg továbbra is megvezethető, manipulálható, igényteleníthető legyen, bomoljanak vagy létre se jöjjenek a családok, hajrá fogyasztói rabszolgatartó társadalom! Ez nem hazaárulás, ez emberárulás és persze van köztük töltelék, lefizetett diák és kisnyugdíjas, és sok ostoba, nihilista sznob is, mint rendesen. Lehetnek kétszer, ötször, hússzor ennyien is, ők akkor is ebben az összetételben tüntetnek majd.

 

Európai szocialisták

Az alábbi sorok akár egy lexikon szócikkeként is felhasználhatók. Ők jelenleg az únió legtisztességtelenebb politikai képződmény-rendszerének tagjai. Amikor ugyanis a nyugati demokráciákban még utópia-szerűen létezhettek szocialisták, a kommunista tömbben pedig ugyanez az elnevezés a diktatúra képviselőire vonatkozott, addig gondolhattuk a Lajtán túliakról, hogy csak naivak, de esetleg jó szándékúak. Amikor azonban a kommunizmus mifelénk megbukott, de hajdani képviselőik biztosítva a folytonosságot, pepitában ugyanazokkal a hatalmi eszközökkel és demagógiával tértek vissza a politikába, akkortól jellemtelenség úgy szövetségesnek tekinteni őket, mintha életükben sem lett volna közük terrorhoz, bosszúhoz vagy arcátlan nagyságrendű korrupciókhoz.

Most pedig ezek a lelküket eladott európai szocialisták szólítják fel a magyar kormányt, hogy adja fel a médiatörvényt. Persze nem komolyan gondolják, de úgy tűnik, a szocialistaság – egyfajta vírus. Ahelyett, hogy az egykori diktátorok ma élő, büszke kollaboránsait ők kúrálták volna ki, inkább ők fertőződtek meg tőlük.

Ja, most aztán nagyon meg vagyunk hatódva a követelésüktől, de azért óvatosnak kell lennünk velük. Az igazi, tehetséges cirkuszi bohócok mókáján a gyerekek kacagnak ugyan, de az értőbb felnőttek olyasfélét fedeznek fel a produkció mondanivalójában, amit legszívesebben megkönnyeznének.

süti beállítások módosítása