Mi folyik itt?

 2010.03.25. 00:09

Vidéki előadásom után kissé kétségbeesve jöttem haza: mekkora a sötétség a nemzeti oldalon is, ez a hozzászólásokból kiderült. A legveszélyesebbek mindig a vallásukat nem gyakorló "vad magyarok". Össze-vissza vélekednek és azt hiszik, hogy az ő kigondolt igazságaiknak van a legnagyobb súlyuk, nem értik, hogy akik ezen az oldalon a leghatalmasabbak, azok miért nem ugranak ezekre a magánvélekedésekre, de azonnal. Nincs vallási kontrolljuk, azaz nincs józansági szűrőjük.

Aztán jönnek a nemzeti demagógok. Politikailag levezethetetlen álmaik álmorális közhelyekre támaszkodnak, s ha kiderül, hogy puszta valószínűtlen fantázia az egész, akkor legyintenek, hogy "ááá, vége itt mindennek, hiába erőlködünk".

Viktor tegnap azt mondta nálunk: ne adjuk fel az azonnali csoda esélyét, de az segít igazán, aki hosszú távon gondolkodik. Könyvtárakban, kultúrában, vidéki otthon és ellátásteremtésben, munkahelyekben, iskolában és...erkölcsben, templomban, egyházi közösségekben.

...

Már Gyuricsek fenyegeti a Fideszt a Jobbikkal. Talán elszólta magát? Vagy ha nem, úgy érzi szegény ügyefogyott kártevő, hogy ezt a vonalat is kézbe veheti? Mi folyik itt?

süti beállítások módosítása