Felnőttek vertek diákokat egy nyíregyházi kollégiumban

Előzmény: Néhány nappal az eset előtt a kollégiumba járó diákok szülei tüntettek a nyíregyházi szocialista többségű önkormányzat épülete előtt a kormány egyházellenes lépései ellen, amelyek főként az oktatási intézményeket sújtják.

Felnőtt férfiak diákokat vertek össze szombaton Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium kollégiumában - tudta meg a Független Hírügynökség. Információink szerint az idegenek törtek-zúztak a folyosón, aki szembejött velük, azt megverték.

 Egy odajáró gyerek édesapja értesítette a Független Hírügynökséget, hogy a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium kollégiumába idegen férfiak rontottak be szombat délután. A neve elhallgatását kérő édesapa elmondta: a férfiak törtek-zúztak, egy feszületet is leakasztottak a falról, azzal ütötték azokat, akiket értek. Az ő fia szerencsére nem sérült meg. A diákoktól úgy tudja, a verekedés előtt az egyik kollégista keveredett vitába a 30-40 év körüli férfiakkal a lakótelepen - ahol egyébként az iskola is áll -, akik aztán nem sokkal később, többedmagukkal megjelentek az intézményben, illetve annak bejárata előtt.

 

A rendőrség hosszas várakoztatás után érkezett a helyszínre.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre annyit mondott: a nyomozás jelenlegi adatai szerint szombat délután négy ismeretlen férfi ment be a középiskola kollégiumába, ahol verekedni kezdtek az ott lévő diákokkal. A mentők három fiatalt szállítottak a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, sérüléseik nem súlyosak. Hogy mi áll az ügy hátterében, egyelőre nem tudni, a tanúk és a sérültek meghallgatása szombat este is folyt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. A rendőrség garázdaság miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást, négy személyt keresnek az üggyel kapcsolatban.

 

süti beállítások módosítása