20. vasárnap

 2011.08.14. 00:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISE BEVEZETŐ

Urunk, Jézus, az utolsó nyári élmények, lehetőségek állnak előttünk, szeretnénk még nagyon értékesen, erőt adó módon eltölteni a hátra lévő időt. Szeretnénk Urunk Benned gyarapodni. Rendezni a gondolatainkat, tartóssá tenni a fontos élményeket, a hibákat, kilengéseket pedig úgy magunk mögött hagyni, hogy még az emlékezetünkben se térjenek vissza. Erősíts meg bennünket kérünk Urunk, ezen a szentmisén, hogy minél felelősebben álljunk hozzá az idő múlásához, tartsuk szem előtt, hogy napjainkat a Te szeretetedért és üdvösségünk munkálásáért kaptuk. Álljon mellettünk a T e irgalmad és gondviselésed minden élményben és minden eseményben. Ámen.

 

Jézus egy pogány asszony hitét és bizalmát állítja elénk példának a mai evangéliumban. Ezt hallva sokszor szégyenkezve gondolunk arra, hogy a jóindulatú nem hívők hányszor köröznek le bennünket, tudatos szeretetre törekvő hívőket? Kérdezzük meg magunktól:

1.      A nyári napokban észreveszem-e a nemes tettekre való lehetőségeket és eszek szerint próbálom-e szervezni teendőimet?

2.      Nem lazítottam-e lelki életemben, mit tudok még ebből behozni a hátra lévő napokban?

3.       Új ismeretségeimben igaz és leleményes tanúságtevőnek bizonyulok-e?

Mivel bántottam meg Istent az elmúlt héten?

 

Izajás próféta által az Úr már az Ószövetségben is elfogadja a választottakon kívüli népek hódolatát is, hiszen egykor rajtuk keresztül teszi majd egyetemessé az emberek iránti szeretetét, ezért Szent Pál büszkén vallja magát a pogányok apostolának.

Áldozás után:

 

„Fel akarom fedezni és meg akarom segíteni a dolgokat, hogy ajándékképp visszakapjam tőlük önmagamat. Hogy élni segítsenek” Pilinszy.

 

Uram, nyisd meg igazi látásomat, hogy úgy lássam, fedezzem fel a dolgokat, olyan segítőkészséggel legyek jelen a világban, hogy ezáltal múló napjaimban élni tanuljak, úgy ahogyan Te szeretnéd, ahogyan Neked, üdvözítő tervedhez megfelel.

Az áldozásban tökéletes emberségedet, életedet, ezzel együtt gondolkodásodat, szemléletedet adtad nekem. Segíts, hogy eszerint tekintsek a világra, az emberekre, az eseményekre.

Már puszta jelenlétemmel képviseljelek Téged, Jézus, álljak helyt benső világommal minden körülményben, és amikor meg kell nyilvánulnom, eszerint tegyem. Ámen.

 

 

süti beállítások módosítása